Diensten

Natlak, olie & beits

Wat is natlakken?

Natlakken is het industrieel aanbrengen van verf op diverse oppervlakken. Bij het natlakken brengen we één of meerdere beschermlagen aan om het gewenste eindresultaat te bekomen. Iedere laag heeft zijn functie en zorgt voor bv. de hechting, kleurvastheid, kras -of UV-bescherming.
De applicatie gebeurt door manuele pistoolspuiters in cabines of door een automatische spuitinstallatie, walsen of een gietmachine.
De mogelijkheden in lak zijn eindeloos; mat, glans of gestructureerd in ontelbare kleuren.

Naast de esthetische afwerkingen hebben wij ervaring met functionele coatings zoals brandwerende, anti-slip en anti-statische afwerkingen: zie functionele coatings.

Olie

Olie zorgt ervoor dat we de natuurlijke, unieke look van het hout extra in de verf zetten terwijl we het beschermen van binnenuit. De structuur en de nerven van het hout worden volledig behouden, terwijl je de kleurtint kan aanpassen naar jouw verlangen.

Gevelbekleding, terrasplanken en constructiehout behandelen we drie- of vierzijdig om een correcte bescherming te garanderen. In dat geval plannen we de behandeling op onze vacuümcoater of spuitstraat.

Het uitborstelen van de nerven vóór de behandeling geeft de planken meer uitstraling en benadrukt het natuurlijke karakter van het hout.

Beits

Net zoals olie geeft beits het hout een bescherming van binnenuit. Dankzij de vochtregulerende werking kan vocht niet meer van buitenaf in het hout trekken, maar kan het vocht dat al in het hout aanwezig is wel nog naar buiten; zo voorkomt beits houtrot. Beits beschermd het hout langer en beter dan olie, maar geeft soms een minder natuurlijke uitstraling dan olie.

Functionele coatings

Brandvertragende behandelingen

Dankzij het aanbrengen van een brandvertragende coating kan de brandweerstand aanzienlijk verhoogd worden. Hierdoor zijn we in staat uw product te laten voldoen aan de Europese Normen.

Houtproducten die buiten worden toegepast, moeten steeds extra beschermd worden om te vermijden dat de aangebrachte brandvertrager door de weersinvloeden uit het hout loogt en het hout op die manier zijn brandvertragende eigenschappen verliest. Voor dergelijke behandeling is het belangrijk het product en de installatie grondig te bestuderen.

Wij bieden u de nodige ondersteuning tijdens de verschillende fases van uw project en adviseren u m.b.t. de vereiste behandeling, in functie van het te behandelen product.

Anti-slip

Een extra laag aanbrengen op uw vloertoepassing zorgt niet enkel voor een slipvaste ondergrond maar dient eveneens als extra beschermende laag tegen slijtage. Het is mogelijk om een anti-slip coating aan te brengen op vrijwel elke ondergrond, waarbij er een grote hoeveelheid kleurenopties zijn.

Wij bekijken graag samen met u welke coating het meest geschikt is naargelang het type ondergrond (hout, kunststof, metaal, …), de omgeving (UV, chemicaliën, ..) en het doel van de coating (zwaar verkeer, hygiënische omgeving, …).

Anti-statisch

Een anti-statische lak heeft als functie het voorkomen of verminderen van de opbouw en accumulatie van statische elektriciteit op oppervlakken. Statische elektriciteit kan ontstaan wanneer twee materialen met verschillende elektrische geleidbaarheden in contact komen en weer van elkaar gescheiden worden. Dit kan voorkomen in diverse industrieën en toepassingen, zoals in de elektronica, de grafische sector, of bijvoorbeeld in cleanrooms. Door het aanbrengen van een anti-statische lak op oppervlakken, wordt de mogelijkheid tot het vasthouden van elektrische lading verminderd. Dit is vooral belangrijk in situaties waar statische ontlading schade kan veroorzaken aan gevoelige elektronische componenten, zoals bij de productie en hantering van elektronische apparaten. Anti-statische lakken kunnen ook worden gebruikt in omgevingen waar het risico op elektrostatische ontlading gevaarlijk kan zijn, bijvoorbeeld in de nabijheid van ontvlambare materialen of in explosiegevaarlijke omgevingen. Over het algemeen dragen anti-statische lakken bij aan het verminderen van de kans op ongewenste elektrische lading en de potentiële schade die hierdoor kan ontstaan.

Digital printing

Naast het lakken kunnen we eender welk ontwerp of foto printen op uw onbewerkte of gecoate producten zoals o.a. binnendeuren, vloeren, garagepoorten, beursstanden, tafelbladen, akoestische panelen, clickwall, enzovoort… De mogelijkheden zijn eindeloos!

Kijk op onze pagina Mapo Print voor meer informatie

Montage  & assemblage

Wij ontzorgen u graag met onze brede logistieke dienstverlening zoals o.a. assemblage, inpakwerkzaamheden, stockage en distributie zodat uw proces zo efficiënt mogelijk kan verlopen.

Research & development

Als pionier in de markt en neutrale partner staan wij open voor alle vragen, ongeacht of het de ondergrond of de behandelingen betreft.

Wij maken er een erezaak van om bestaande productieprocessen te blijven analyseren en verbeteren. Daarbij zijn de eisen van onze klanten betreffende kwaliteit, duurzaamheid en esthetiek doorslaggevend. Alleen zo kunnen we die perfecte afwerking garanderen.

We staan daarnaast in nauw contact met veel en diverse leveranciers, want uiteraard willen we op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen en applicatietechnieken. Een afwerking mag dan wel mooi zijn, ze moet ook aantrekkelijk en duurzaam zijn en in de tijdsgeest passen.

Follow Us