Geef karakter aan je ruimte.

Wij printen je foto’s op onze
wandpanelen en leveren ze aan huis.

Hoe futurewalls installeren?

Eenvoudig zelf te plaatsen in 6 stappen

Vooraleer te beginnen ga met een waterpas na of de vloer stijgt of daalt van links naar rechts. Indien hij stijgt, hang het eerste paneel dan enkel cm hoger dan de grond. Zo vermijd je bij volgende panelen een stukje aan de onderzijde te moeten afzagen.

Bevestig een onderstructuur van houten latjes tegen de wand. Indien gewenst kan je eerst verticale latjes voorzien. Normaal zijn enkel horizontale latjes voldoende. Voorzie om de 40 cm een latje.

Zorg dat de onderconstructie stevig en waterpas is (zowel verticaal als horizontaal).

Leg de panelen op volgorde en neem het juiste paneel eerst. Indien dit niet vooraf gebeurd is bij ons, kort dan de panelen op de gewenste hoogte.

Plaats het eerste paneel in de linkerhoek. Zorg dat het loodrecht waterpas staat. Schiet met een niet- of nagelpistool de linkerkant (op 1 cm van de rand) van het eerste paneel vast op de houten latten. Als alternatief kan je ook een krachtige elastische lijm, type TEC7 gebruiken.

Schroef het paneel recht in de klikgleuf vast tegen de houten latjes. Deze klikgleuf wordt onzichtbaar bij het plaatsen van het volgende paneel. In de plaats van schroeven kan je ook nieten of verlijmen.

– Onze voorkeur: schroeven 3,5mm x 16 mm (of langer).

– Zet geen zware kracht op de verbinding zodat het paneel niet naar binnen getrokken wordt.

Contact

Meirenstraat 8
2390 Malle
(+32) 011 60 54 93
mapoprint@mapo.be

Openingsuren

MA – DO: 8u – 16u30
VR: 8u – 14u30