Functionele coatings

Brandvertragende behandelingen

Dankzij het aanbrengen van een brandvertragende coating kan de brandweerstand aanzienlijk verhoogd worden. Hierdoor zijn we in staat uw product te laten voldoen aan de Europese Normen.

Houtproducten die buiten worden toegepast, moeten steeds extra beschermd worden om te vermijden dat de aangebrachte brandvertrager door de weersinvloeden uit het hout loogt en het hout op die manier zijn brandvertragende eigenschappen verliest. Voor dergelijke behandeling is het belangrijk het product en de installatie grondig te bestuderen.

Wij bieden u de nodige ondersteuning tijdens de verschillende fases van uw project en adviseren u m.b.t. de vereiste behandeling, in functie van het te behandelen product.

Anti-slip

Een extra laag aanbrengen op uw vloertoepassing zorgt niet enkel voor een slipvaste ondergrond maar dient eveneens als extra beschermende laag tegen slijtage. Het is mogelijk om een anti-slip coating aan te brengen op vrijwel elke ondergrond, waarbij er een grote hoeveelheid kleurenopties zijn.

Wij bekijken graag samen met u welke coating het meest geschikt is naargelang het type ondergrond (hout, kunststof, metaal,.. ), de omgeving (UV, chemicaliën, ..) en het doel van de coating (zwaar verkeer, hygiënische omgeving, ..) .

Anti-statisch

Een anti-statische lak heeft als functie het voorkomen of verminderen van de opbouw en accumulatie van statische elektriciteit op oppervlakken. Statische elektriciteit kan ontstaan wanneer twee materialen met verschillende elektrische geleidbaarheden in contact komen en weer van elkaar gescheiden worden. Dit kan voorkomen in diverse industrieën en toepassingen, zoals in de elektronica, de grafische sector, of bijvoorbeeld in cleanrooms.
Door het aanbrengen van een anti-statische lak op oppervlakken, wordt de mogelijkheid tot het vasthouden van elektrische lading verminderd. Dit is vooral belangrijk in situaties waar statische ontlading schade kan veroorzaken aan gevoelige elektronische componenten, zoals bij de productie en hantering van elektronische apparaten.
Anti-statische lakken kunnen ook worden gebruikt in omgevingen waar het risico op elektrostatische ontlading gevaarlijk kan zijn, bijvoorbeeld in de nabijheid van ontvlambare materialen of in explosiegevaarlijke omgevingen. Over het algemeen dragen anti-statische lakken bij aan het verminderen van de kans op ongewenste elektrische lading en de potentiële schade die hierdoor kan ontstaan.

Contact

Address

Regenbooglaan 5
3600 GENK

Email
Telefoon

(+32) 089 84 96 00

Follow Us

Contact

Address

Regenbooglaan 5
3600 GENK

Email
Telefoon

(+32) 089 84 96 00

Website
Openingsuren

MA – VR: 8u – 16u30

Volg ons